Hoe kies je de optimale eiwit shake? Wat zijn de beste 10?

We zochten het uit.

Met het overweldigende aanbod aan proteïne-drankjes is het een hele opgave om de juiste te kiezen. Er zijn honderden opties en uiteraard zijn ze allemaal “de beste”. Hoe kun je de juiste keuze maken voor jou en je gezin? Door de volgende vragen te beantwoorden beperk je de mogelijkheden en kun je de beste eiwit shake voor jou en je gezin kiezen.

Let op de volgende 6 kenmerken :

  1. Heb je allergieën? Veel eiwit-shakes bevatten allergenen, die bovendien totaal overbodig zijn. Lees aandachtig het ingrediënten-etiket en let op bijvoorbeeld zuivelproducten, noten of andere voedingsmiddelen waar je allergisch of intolerant voor bent.
    Heb je bijvoorbeeld een glutenvrij dieet? Als een eiwit shake glutenvrij is, wordt dat altijd op het etiket Staat het er niet op, ga er dan vanuit dat de shake gluten bevat.
  2. Eet je veganistisch? Als een eiwit shake volledig plantaardig is, staat dat op het etiket. Check voor de zekerheid ook het ingrediënten-etiket. Alle ingrediënten moeten worden genoemd, zodat je zeker weet dat je geen ingrediënten met een dierlijke oorsprong binnen krijgt.
  3. Zitten er GMO’s in? De afkorting GMO staat voor Genetisch Gemodificeerd Organisme. Deze praktijk neemt hand over hand toe om in de groeiende voedselbehoefte op de wereld te voorzien. De lange termijn effecten van dit soort ingrepen in de natuur zijn niet bekend. Om die reden zit niet iedereen te wachten op genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om te kiezen voor een maaltijdvervanger zonder GMO´s.
  4. Eiwit shake of complete maaltijdvervanger? Eiwit shakes zijn ooit begonnen als een op zichzelf staand product met alleen maar proteïne. Inmiddels zijn sommige shakes dankzij de voedingswetenschap uitgegroeid tot eencomplete maaltijdvervanger.Deze kun je zien als een heerlijke smoothie voor tussendoor, of als een mix van ontbijt, lunch of diner. Maaltijdvervangers komen het best tot hun recht als je ze drinkt in plaats van een Als het goed is zijnze in balans. Dat betekent dat er naast eiwitten ook gezonde vetten, koolhydraten en vezels inzitten. De betere maaltijdvervangers bevatten daarnaast ook probiotica en andere nuttige ingrediënten. Ze zijn bedoeld om je lichaam van brandstof te voorzien, net als een gezonde, volwaardige maaltijd.
  5. Net als bij alle producten zijn er eiwit shakes van verschillende kwaliteit te koop. De marketing van tegenwoordig is vaak verwarrend, dus bestudeer altijd de ingrediënten-labels. Hoe duurder een eiwit shake is, hoe meer voedingswaarde die zou moeten bevatten.
  6. Kwalitatief goede eiwit shakes bevatten minimaal 20 gram proteïne per portie, 4 tot 6 gram vetten en 10 tot 15 koolhydraten. Bij elkaar komt dat overeen met een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd. Daaruit volgt dat zo’n shake voldoende is om je lichaam te voeden en je erna verzadigd te voelen.

Kies een kwalitatief goede shake die je ook lekker vindt

Als je bij de keuze van een maaltijd-vervangende eiwit shake de bovenstaande vijf tips in acht neemt, krijg je een kwalitatief goed product dat je gezondheid echt ondersteunt. Je kunt het best een aantal verschillende eiwit shakes proberen. Ook al zijn de ingrediënten in orde, dan nog heeft ieder merk een andere smaak en textuur. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak, maar toch zeker niet onbelangrijk.

Onze absolute favoriet? Oxyfresh Vibe !

Oxyfresh Vibe Eiwit shakes hebben alles in zich om jouw favoriet te worden. Deze rijke en romige maaltijdvervanger is bedoeld om met water te mengen. Je kunt er ook voor kiezen om een andere drank te gebruiken, zoals kokos-, haver- of amandelmelk. Maar denk eraan dat je in dat geval extra vetten, koolhydraten, proteïnen en calorieën aan de shake toevoegt.

Voor de afwisseling kun je Oxyfresh Vibe Eiwit shake Vanille afwisselen met Chocola.