Beste 10 middelen tegen slechte adem

Er zijn wereldwijd vele duizenden producten tegen slechte adem te koop, maar welke producten werken nu écht? Bijna alle mondverzorgingsartikelen zijn gericht op het maskeren van de geur en niet op het bestrijden van de oorzaak.

Stinkende adem ontstaat door bacteriën, die zich met name ophopen tussen de papillen van je tong en in je keelamandelen. Hier worden eiwitten, voedselresten en mondafval omgezet in stinkende gassen. Deze bacteriën kunnen alléén functioneren in een zuurstofloze mondholte en daarom is het belangrijk je mond goed vochtig en zuurstofrijk te houden. Hieronder zie je 10 middelen die je hierbij kunnen helpen.

1. OraQlin Frisse Adem Kit (Stabilised Chlorine Dioxide)

beste mondwater

2. Julibrite Tongue Clean Kit

 

3. Tonsilfresh Nasal Sinus Drops

4. TonsilClin Suction Glass

5. Moist-R Kauwgom & Spray

 

 

6. JuliBrite Frisse Adem Kit Met OxyGen

7. Droge Mond Kinband

8. California Breath Powerdrops

9. Tonsilfresh throat spray

10. Oravall mondwater

Poets je tong

in 90% van de gevallen is de witte aanslag op de achterkant van de tong dé oorzaak van slechte adem.

Sodium chlorite gestabiliseerde Chlorine Dioxide

OraQlin Frisse Adem Pakket

Reinig de neus

Mensen die last hebben van een allergie, verkoudheid of post nasal drip, hebben vaak last van een slechte ‘neusadem’. Een verstopte neuspassage zit vol met bacteriën.  Dit neusafval (post nasal drip) beweegt zich via de neusholte richting de tong en keelamandelen en is een veelvoorkomende oorzaak van slechte adem. Met een paar druppels California Breath nasal sinus drops vernietig je deze neusbacteriën in een handomdraai zodat ze niet meer voor een slechte adem kunnen zorgen. Je kunt deze sinus drops hier bestellen.

Kauwen op kauwgom

heeft namelijk een speekselstimulerende werking, waardoor de mondholte wordt voorzien van zuurstof en enzymen. In een zuurstofrijke en vochtige mond kunnen stinkende bacteriën niet bestaan. Suikers drogen niet alleen je mond uit, ze worden óók ingezet door anäerobe bacteriën om zich te kunnen voortplanten. Kauw daarom altijd op suikervrije kauwgom. Door te kauwen stimuleer je de speekselklieren. Hoe hoger de speekselproductie in je mond, hoe lager de concentratie bacteriën. Kaux kauwgopm is een populaire chewinggum omdat ze geen vervelende ingrediënten bevat en toch een sterkere concentratie xylitol dan de meeste andere kauwgoms. Kauwen op suikervrije kauwgom zet de speekselklieren aan het werk. Speeksel vermorzelt iedere hinderlijke bacterie in de mond en is daarom onmisbaar in een gezonde mondholte. In een droge mond weten verkeerde bacteriën ongelimiteerd slechte ademgassen te produceren. Zorg er daarnaast voor dat je kauwgom geen suiker of aspartaam bevat, suikers zijn namelijk een heerlijke voedingsbodem voor de verkeerde bacteriën.

reinig de tong

Nu weet je écht zeker dat er zich géén enkele stinkbacterie meer schuilhoudt in het tongslijmvlies.

Ontsteking tegengaan

Ontstoken tandvlees gaat gepaard met slechte ademgeur. Tijdens de ontsteking komt bloed vrij dat door bacteriën wordt afgebroken en omgezet in vieze geurtjes.

Voorkom een droge mond

Een droge mond is één van de grootste boosdoeners bij slechte adem. Door de speekselopwekkende bestanddelen, ontstaat er een vochtige en zuurstofrijke mondholte, waarin bacteriën geen schade kunnen aanrichten.